A taste of tradition voor het neusje van de zalm


De neus voor kwaliteit en de passie voor het artisanaal roken van zalm ligt aan de basis van ons assortiment. En dat proef je! Als familiebedrijf gesticht in 1989 engageert So Sodial zich om met zorg voor mens, dier en milieu enkel topproducten te delen met hun klanten.

SO rich in taste


Met zorg gekweekt en geselecteerd

Onze Atlantische “Salmo salar” kweekzalm is steeds vers en van superieure kwaliteit. De kweekcyclus duurt 3 jaar en volgt compleet de natuurlijke levensloop van de wilde zalm. De zalm leeft één jaar lang in zoet rivierwater en trekt daarna naar de zee waar ze nog twee jaar vertoeven. Gedurende deze 3 jaar zien we er nauw op toe dat enkel streng gecontroleerd en gezond voer wordt gegeven dat gegarandeerd GGO-vrij is (GGO : genetisch gemodificeerde organismen.)

Artisanaal gerookt in België en dat reeds meer dan 30 jaar lang !

Om de beste smaak te garanderen wordt onze zalm nooit ingevroren. De verse zalm wordt ofwel ambachtelijk drooggezouten ofwel gezouten met Posidonia zout en op traditionele wijze gerookt op beukenhout in onze rookovens.


Ambachtelijk gerookt, handgesneden en klaar om te proeven.

SO healthy


Wij denken aan jouw gezondheid

Zout is overal. Maar soms een beetje te veel. Wist je dat overmatige opname van zout(sodium) één van de voornaamste oorzaken is van hart- en nierfalen? Daarom zijn wij bij So Sodial steeds op zoek naar oplossingen om het zoutgehalte in onze bereidingen te verminderen zonder daarom in te boeten op smaak. Daarom wordt Posidonia zout gebruikt bij de productie van onze gerookte zalm. Dat zit boordevol smaak maar bevat 5x minder sodium dan traditioneel keukenzout. Posidonia is een natuurlijke zoutoplossing met uitzonderlijke smaak en slechts 8% sodium.

100% smaak, 25% minder zout

Posidonia is een natuurlijke zoutoplossing die ontgonnen wordt in de zoutvelden van Formentera in Spanje. Dankzij filtratie van een onderwater zeegras bevat Posidonia vloeibaar zout van Formentera slechts 8% sodium. Dat is 5x minder dan traditioneel zout maar wel met dezelfde uitzonderlijke smaak.

SO eco-friendly


Gekweekt met zorg voor het milieu

Voor So Sodial worden de zalmen gekweekt op basis van een gedetailleerd lastenboek dat duurzame kweekmethoden en respect voor mens, dier en milieu garandeert en dat van kweekvijver tot op je bord !

EcoLOGISCH verantwoord verpakt

Met zorg voor mens en natuur kiezen we enkel voor eco-vriendelijke verpakkingen. We zoeken steeds naar  de meest duurzame oplossingen die geschikt zijn om onze kwalitatieve zalm te verpakken. Samen met onze partners engageren we ons om, waar mogelijk, onze kunststofverpakkingen te verminderen en 100% recycleerbaar te maken zonder hun voedingsgeschiktheid noch kwaliteit te verliezen. 

SODIAL

Zoning Industriel 4ème rue
6040 Jumet

Interessante links