Omgekeerde sushi van gerookte zalm en zwarte rijst, geparfumeerd met lavendel


  • gerookte zalm in lange plakken

Bereiding

  • 60 cl water in een kom aan de kook brengen en de lavendel toevoegen           

  • Zodra het water kookt de lavendel verwijderen, kruiden met een snuifje zout en de rijst toevoegen  

  • Bij het koken van de rijst een bodem kookvocht laten staan en een eetlepel maïzena toevoegen (die vooraf is opgelost in een klein beetje koud water)

  • Enkele minuten laten doorkoken met de maïzena en laten afkoelen zodra de rijstbereiding mooi gebonden is         

  • De lange zalmplakken strak oprollen met de rijst    

  • 3 sushi op een bord schikken

  • Enkele strepen trekken met de balsamicosiroop

  • De lente-uitjes fijnhakken en met enkele chizzoblaadjes op het bord verdelen

Ingrediënten ( 4 pers.)

  • 400 g gerookte zalm in lange plakken "Sodial"

  • 200 g zwarte rijst

  • 2 lente-uitjes

  • lavendel

  • chizzo

  • maïzena

  • siroop van balsamicoazijn


Deel dit recept met je vrienden