Halfgare zalmrug met wakame, aspergecrème en duo van geprakte aardappel


  • zalmhaasje

Bereiding

  • Elke filet in 3 stukken versnijden  

  • De twee aardappelvariëteiten schillen en apart koken  

  • De gaargekookte aardappelen apart prakken met een vork, een klompje boter toevoegen en kruiden

  • De asperges in kokend water leggen en uithalen wanneer het kopje zacht is. De asperges  versnijden en de kopjes apart houden    

  • De room opwarmen, de aspergestukken toevoegen, afkruiden en 5 min. op een middelhoog vuur laten koken 

  • De aspergebereiding mixen en zeven

  • De zalmhaasjes door het broodkruim halen 

  • De filets aan weerszijden 2 minuten bakken in olijfolie  

  • De purees en de saus opwarmen

  • De wakame op de zalm leggen

  • Mooi warm opdienen

Ingrediënten ( 4 pers.)

  • 4 zalmhaasjes "Sodial"250 g

  • 1 kg aardappelen "ratte du Touquet"

  • 1 kg truffelaardappelen "vitelotte"

  • zout en peper

  • 50 cl culinaire room

  • 1 bos asperges

  • wasabipasta

  • 50 g wakame

  • olijfolie

  • broodkruim

  • boter


Deel dit recept met je vrienden