Cannelloni van zalm met limoengranité en sjalot in rode wijn


  • handgesneden gerookte zalm

Bereiding

  • De 6  limoenen uitpersen, de suiker en 30 cl water toevoegen en aan de kook brengen

  • Laten afkoelen en invriezen  

  • De sjalot fijnhakken, de rode wijn toevoegen en 5 min.  laten inkoken met een koffielepel suiker

  • Na afkoeling mixen en 10 min. voor het opdienen in de diepvriezer plaatsen  

  • De zalm in stroken van 5 cm breed en 10 cm lang snijden

  • De limoenbereiding nemen en met een vork bewerken tot granité

  • De granité op de zalmstroken leggen en oprollen

  • De cannelloni op een bord schikken en afwerken met de vooraf gemixte reductie van sjalot en rode wijn.



Ingrediënten ( 4 pers.)

  • 400 g handgesneden gerookte zalm "Sodial"

  • 3 langwerpige roze sjalotten

  • 30 cl fruitige rode wijn

  • 6 limoenen

  • 150 g suiker

  • 30 cl water


Deel dit recept met je vrienden